יום שישי, 31 במאי 2013
"מרכז החומוס האסלי" ביפו חוגג יובל שנים. מאת:שרית יוכפז
המלצה לטיול ביפו תל אביב וארוחה טעימה במרכז החומוס האסלי.
כל כך הרבה חומוסיות
פזורות לאורך רחוב יפת ביפו, אך הוותיקה שבהם היא "מרכז החומוס האסלי",
מוסד יפואי ותיק הפועל כחמישים שנה.
זוהי חומוסיה דמוית
מערה קטנה ושוקקת חיים השוכנת ברחוב יפת, על הכביש הראשי במרכז יפו, ומגישה כבר שנים
רבות חומוס ופול איכותי על כל גווניו.
אם תגיעו בסופי שבוע
- תאלצו לחכות הרבה זמן לשולחן.
את המקום ייסד אליאס
שוארי, לבנוני במקורו שעוד בלבנון נחשב כמומחה בלתי מעורער לחומוס ואת
מומחיותו הביא ליפו ופתח בה חומוסיה.
אברהם בנו, היה עוזר במטבח עוד בהיותי ילד ובאופן טבעי המשיך את דרכו.
אני מכירה את המקום כבר שנים רבות.
נהגתי לבקר במקום ואני ממליצה עליו בפה מלא -טעים אותנטי.
תוכלו לנצל הזדמנות זו לטייל ביפו העתיקה, שוק הפשפשים ולקנח בארוחה טעימה במרכז החומוס האסלי ביפו.
אברהם בנו, היה עוזר במטבח עוד בהיותי ילד ובאופן טבעי המשיך את דרכו.
אני מכירה את המקום כבר שנים רבות.
נהגתי לבקר במקום ואני ממליצה עליו בפה מלא -טעים אותנטי.
תוכלו לנצל הזדמנות זו לטייל ביפו העתיקה, שוק הפשפשים ולקנח בארוחה טעימה במרכז החומוס האסלי ביפו.
לצד מנות החומוס
הרגילות, התפתחו מנות חומוס מיוחדות כגון: "חומוס עם בשר וצנוברים",
"חומוס עם בשר סינטה חתוך" ו"חומוס עם בשר פרגיות".
את החומוס
מקפידים להכין מגרגרים משובחים וללא חומרים משמרים.
גולדה מאיר, משה
דיין, שמעון פרס, חיים ברלב וכל האצולה הישראלית, נתנו כבוד לחומוס האסלי של משפחת
שוארי וגם היום פוקדים את המקום נבחרי האומה.
מרבית הקהל המגיע,
מזמין חומוס, אולם ניתן ליהנות גם מבשרים ודגים הנצלים על גריל פחמים, סלטים,
מרקים, קובה, פלאפל ועוד...
קפה, תה ובקלאווה -
על חשבון הבית. המחיר - שפוי ועוד איך..
אפשר גם לקחת הביתה
חומוס במשקל מכל סוג שהוא.
מרכז החומוס האסלי - יפת 73 יפו, טל':
03-6813435,
שעות פתיחה: ראשון –
שישי 21:00-7:30, שבת 21:30- 06:00
כרובית בטחינה מדהימה!
המתכון
באדיבות מסעדת "מרכז החומוס האסלי ביפו"
חומרים:
1 ראש כרובית
2 לימונים סחוטים
1 כפית סומאק
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה חריפה
טחינה גולמית שעורבבה במעט מים קרים, ותובלה בלימון ומלח.
אופן ההכנה:
1. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים.
שוטפים, מסננים ומייבשים.
2. מחממים במחבת שמן זית בעומק 3
ס"מ בערך. כשהשמן חם, מטגנים בו את פרחי הכרובית עד שהם רכים ושחומים.
מעבירים לנייר סופג לסילוק עודפי השמן.
3. מעברים לקערה את מיץ הלימון,
התבלינים ופרחי הכרובית המטוגנים, יוצקים עליהם את הטחינה, ומערבבים היטב. מסדרים
בצלחת הגשה ומגישים מיד.בתיאבון.
הירשם ל-
תגובות לפרסום
(Atom)
Translate
אודות שרית יוכפז
שמי שרית יוכפז.
אני עתונאית מזה עשרים וחמש שנים.
אני בוגרת אונברסיטת בר אילן תעודת הוראה, הסטוריה וספרות, והמכללה למנהל למדתי תקשורת..
בעלת תעודת עיתונאית של "אגודת העיתונאים תל אביב", ו"אגודת העיתונאים הממשלתית".
כתבתי בעיתונות ארצית, מגזינים לנשים ולתיירות, מקומונים ואתרי אינטרנט.
הגשתי מזה 10 שנים פינה ברדיו קול חי FM93 בנושא תיירות תרבות וארועים מיוחדים.
בהמשך למדתי גם לימודי תעודה רפואה משלימה, איפור מקצועי (כדי שיהיה לי רקע לכתוב בנושאים הללו).
הרצאתי בנושאי תקשורת ועיתונות.
מתנדבת בשעות הפנאי ל"אגודה למען העיוור", ל"נשות הדסה" -סניף נר הלילה ומתנדבת למשמר האזרחי.
אוהבת ים, ספורט, בעלי חיים והום סטיילינג.
המגזין של שרית
עקבו אחרי בגוגל+
- מפיקה עורכת מגישה תוכנית רדיו ברדיו ליפס בימי רביעי מ10-12 בבוקר. "המלצות וראיונות" עםשרית יוכפז www/radiolips.com
מופעל על ידי Blogger.
ארכיון המגזין
רשומות פופולריות
-
פאשה טלפון: 035617778 כתובת: רחוב הארבעה 8, תל אביב. שעות פתיחה: יום א' - יום ה' : 12:00-00:00 מסעדת פאשה!...
-
חד שות תיירות, תרבות, מסעדות, ומלונות מאת שרי...
-
שער בית קשת. צילום פנינה צייזלר מתכננים מנגל ביום העצמאות רשימת הפארקים שאתם חייבים להכיר מאת שרית יוכפז בצל מלחמת 'חרבות ברזל...
-
אירוח בוטיק- בערבסק. משכן לאומנות האירוח ותרבות מאת: שרית יוכפז טמון בלב העיר העתיקה בין סמטאות וגגות נמצא ערבסק...
-
היידי בת ההרים Heidi נצלו את חופשות החגים ורוצו לסרט הנפלא לכל המשפחה. הוקסמתי בימוי: אלן ספונר תסריט: פטרה ביונדינה וו...
-
פגשתי את החזן צבי גרינהיים במסגרת קונצרט לקראת הימים הנוראים. בבית כנסת הגדול בת"א. בו משמש כחזן ראשי. בעל קול טנור ל...
-
Karen Berg מודעות יומית עם קרן ברג: קבלו בברכה את העומר: יום 9 קבלו בברכה את העומר: יום 9 יום חמי...
-
צילום: באדיבות:יח"צ שלומית פרבר ויזנר ...
-
מייק ודייב מחפשים דייט-מומלץ סרט מצויין למשפחה. Mike and Dave need a Wedding Date ארה"ב 2016 בימוי: ג'ייק סצימנסקי ...
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה