יום שלישי, 8 בדצמבר 2020

סיורי טעימות בהר הנגב, מסע קולינרי ותרבותי "עם טוויסט" באזור ירוחם, רמת הנגב ומצפה רמון. "על המפית בהר הנגב.מאת: שרית יוכפז

 בשורה טעימה לחובבי הקולינריה האותנטית בישראל: מיזם חברתי-קולינארי חדש "על המפית"

***יקיים את פסטיבל "חנוכה הר הנגב על המפית"

10-15.12.20

בחנוכה הקרוב תושק יוזמה טעימה במיוחד עם ערך מוסף חברתי, שפונה לחובבי הקולינריה, היין והמדבר בישראל - סיורי טעימות בהר הנגב, מסע קולינרי ותרבותי "עם טוויסט" באזור ירוחם, רמת הנגב ומצפה רמון. "על המפית בהר הנגב" הוא מסע טעימות ייחודי, אליו יוצאים באופן עצמאי,

 ומתחברים לאפליקציה שמובילה את המשתתפים מנקודה לנקודה על המפה. אפשר לבחור בין  מסלולים שונים לפי הטעם האישי, תמהיל המשתתפים ואופי החוויה המבוקשת, וביניהם: חלומית לאניני טעם וחובבי יין, משפחתית, מסורתית- כשרה, או טבעונית. בכל מסלול מקבלים 6 טעימות שונות זמינות למימוש במהלך ימי ההפנינג. כל המסלולים מותאמים לימי קורונה, ועומדים בתקני התו הסגול. מאחורי המיזם עומד דוד כהן, שעבד שנים רבות כשכיר במגזר החברתי, והחליט לצאת לדרך יזמית כתיירן עצמאי המתמחה בתיירות קולינרית איכותית - עם אספקטים חברתיים. את מיזם על המפית הקים כהן, חבר בקהילת היזמות והחדשנות OpenValley קיסריה, בשלהי אוגוסט 2020, מתוך הבנה כי בעיצומה של מגפת הקורונה, מקבלים יתרונות השיטה שפיתח לסיורי קולינריה מחוץ לקופסה משנה חשיבות עבור בעלי העסקים הקטנים, כמו גם עבור הקהל הצמא לחוויות בטוחות ומתאימות לרוח התקופה. "הקורונה פגעה קשות בענפי התיירות והמזון, ראיתי מול עיניי עסקים מתרסקים והחלטתי שאני חייב לעשות מעשה. אני יודע שהסקרנות הקולינרית בישראל מזיזה אנשים, ועבורי זה התחבר: הרעיון לייצר מצב WIN WIN - להוציא אנשים מהבית לחוויה קולינרית שמתאימה לתקופה, לתמוך בעסקים מקומיים ולעודד כלכלה מקומית. כך נולד מיזם על המפית - מסע טעימות בדרך שלך", מספר כהן. ""המיזם של כהן מביא בשורה חדשנית שנועדה לייצר אקו סיסטם בתחום התיירות וצריכת הקולינריה, במקומות בהם אקו סיסטם כזה צריך תמריץ יצירתי וחדשני",

 אומרת שירי גרין-אלגביש, מנכ"לית רשת OpenValley. "המיזם קורם עור וגידים בסיוע מרכז השלטון המקומי, שהשכיל להבין את הקונספט והבשורה שהוא מביא עמו", הוא מפרט. "השקעה בעסקים הקטנים היא השקעה בחוסן כלכלי חברתי באזור כולו. סיורים קולינריים אורבניים במקומות המתויירים והפופולאריים קיימים כבר תקופה ארוכה, אך סיורים קולינריים בדרכים צדדיות, כמעט ואין בנמצא. בפן החברתי, הוא אומר, "כל לקוח חדש שמגיע, מתייג ברשתות החברתיות ומשתף בחוויות את כל חבריו, וכך נוצרת תנופה כלכלית לאותם עסקים. מי שבא לטייל באזור, כבר מבקר בעסקים נוספים – חנויות, אטרקציות ולפעמים גם לינה. בצורה זו מושך הכרטיס הקולינרי מטיילים סקרנים חדשים לאזור". כהן מקווה שפסטיבל חנוכה הר הנגב יסייע לעסקים המקומיים שמחוץ למפת התיירות של הערים הגדולות, להביא בשורה קולינארית אותנטית שרק תפתח לאורחים את התיאבון להמשך.

Ø     השקת המיזם תתקיים בתאריכים 10-15.12.20

Ø     עלות כרטיס טעימות לסיור: 90 ₪ בלבד למשתתף

Ø     את הסיור אפשר לממש ביום אחד/על פני מספר ימים.

Ø     לפרטים נוספים והרשמה למסלולים: https://al-hamapit.co.il/

Ø     מחיר סיור בפסטיבל "חנוכה הר הנגב על המפית" - 90 ₪ למשתתף לכרטיסיית 6 טעימות.

לינק לסרטון הר הנגב חנוכה:

https://www.youtube.com/watch?v=p3YAF1tDR-s&feature=youtu.be

חוויה.

מאת: שרית יוכפז


0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Translate


אודות שרית יוכפז

שמי שרית יוכפז.
אני עתונאית מזה עשרים וחמש שנים.
אני בוגרת אונברסיטת בר אילן תעודת הוראה, הסטוריה וספרות, והמכללה למנהל למדתי תקשורת..
בעלת תעודת עיתונאית של "אגודת העיתונאים תל אביב", ו"אגודת העיתונאים הממשלתית".
כתבתי בעיתונות ארצית, מגזינים לנשים ולתיירות, מקומונים ואתרי אינטרנט.
הגשתי מזה 10 שנים פינה ברדיו קול חי FM93 בנושא תיירות תרבות וארועים מיוחדים.
בהמשך למדתי גם לימודי תעודה רפואה משלימה, איפור מקצועי (כדי שיהיה לי רקע לכתוב בנושאים הללו).
הרצאתי בנושאי תקשורת ועיתונות.
מתנדבת בשעות הפנאי ל"אגודה למען העיוור", ל"נשות הדסה" -סניף נר הלילה ומתנדבת למשמר האזרחי.
אוהבת ים, ספורט, בעלי חיים והום סטיילינג.

המגזין של שרית

במגזין זה תוכלו למצוא המלצות למשפחה בנושאים הבאים: אופנה, טיפוח ויופי, אקססוריז, בריאות, צרכנות, חדש על המדף, ספרים, תרבות, הצגות, סרטים, תערוכות, תיירות, טיולים יפים, ספא, מסעדות, ולייף סטייל.

עקבו אחרי בגוגל+

התמונה שלי
מפיקה עורכת מגישה תוכנית רדיו ברדיו ליפס בימי רביעי מ10-12 בבוקר. "המלצות וראיונות" עםשרית יוכפז www/radiolips.com
מופעל על ידי Blogger.

ארכיון המגזין

רשומות פופולריות