יום ראשון, 15 בספטמבר 2013

מומלץ מסעדה טריפוליטאית אותנטית בפתח תקווה נקראת: "שואשוקא וגאולה" . מאת:שרית יוכפז

  • המטעמים של גאולה ואלי במסעדת :שואשוקא וגאולה.
  • בכניסה לקרית מטלון שבפתח תקווה, נפתחה לפני מספר חודשים מסעדה חדשה השונה במהותה מיתר מסעדות האזור, "שואשוקא וגאולה".
  • זוהי מסעדה טריפוליטאית אותנטית המתמחה בתבשילים בייתים מהמטבח הטריפוליטאי המסורתי
  • המסעדה מופעלת ע"י משפחת "שואשי", כשעל הסירים מנצחת אם המשפחה גאולה, טריפוליטאית במוצאה ולידה תמצאו את אלי בנה שעוד מילדות ספג את רזי המטבח מאמו. 


  • גאולה ובנה מקפידים לשמר את שיטות הבישול המסורתיות, ומעניקים לסועדים חוויה אותנטית מיוחדת וטעימה. המנות  גדושות ועשירות בטעמים פיקנטיים וייחודים לעדה.
  • עיצוב המסעדה אף הוא מושפע מהפולקלור הצפון אפריקאי.המסעדה פועלת בשעות הצהריים בלבד ומבטיחה טריות יום יומית.
  • את המנות מכינים כל יום מחדש, הכל נעשה בעבודת יד, עד כדי טחינת התבלינים במקום בשיטה הישנה שהייתה נהוגה בעבר, ע"י שימוש ב"עלי ומכתש". המסעדה נסגרת כאשר הסירים מתרוקנים.



  • בימי שישי מציעה  המסעדה אוכל מוכן לסופ"ש מתפריט המסעדה הקיים. ניתן לקנות במקום ורצוי להזמין מראש ואם תרצו, אפשר לשבת במקום ולהתענג על מאכלי השבת המבעבעים.
  • בין המנות המוצעות: "קוסקוס" (18 ₪), "מפרום" (16 ₪), ומבחר תבשילי קדירה, "טבחות" בלשון המקום, העשויים מקטניות ובשר שהתבשלו שעות ארוכות ברוטב פיקנטי, לדוגמא: "טבחה בסאלק", תבשיל עם עלי תרד (48 ₪), "טבחה כמוניה", תבשיל מתובל בכמון 
  • (42 ₪) "טבחה בזילי", תבשיל עם אפונה, "חריימה", (45 ₪), "שקשוקה מרגז", (נקניקיות פיקנטיות שנטחנות ומיוצרות במקום (42 ₪) ועוד.. ולקינוח מציעים תה מתובל בציפורן ו"ספרה", עוגת סולת עם תמרים, דבש ומי שושנים.




  • כשרות: מהדרין, רבנות פתח תקווה, עטרה בית יוסף הרב שלום כהן נווה ציון.
  • כתובת: רחוב הסיבים 2 קריית מטלון, פתח תקווה, טלפון למשלוחים: 052-8617613,   
  • שעות פתיחה: א'-ו, מ -  11:00- עד שנגמר האוכל.






  • המסעדה  עוררה  אצלי געגועים לילדות בהם נהגתי להתארח  לארוחת צהרים בחגים אצל שכנה  בסופי שבוע. שהייתי מגיעה  לשבת מהאוניברסיטה . הריחות הטעמים  שאכלתי במסעדה .עוררו אצלי געגועים לנעורים. תודה למיכל רוזנפלד "ממירו יחסי ציבור "שהזמינה אותי לחוויה גסטרונומית  טעימה .
    מומלץ בחום
    .


0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Translate


אודות שרית יוכפז

שמי שרית יוכפז.
אני עתונאית מזה עשרים וחמש שנים.
אני בוגרת אונברסיטת בר אילן תעודת הוראה, הסטוריה וספרות, והמכללה למנהל למדתי תקשורת..
בעלת תעודת עיתונאית של "אגודת העיתונאים תל אביב", ו"אגודת העיתונאים הממשלתית".
כתבתי בעיתונות ארצית, מגזינים לנשים ולתיירות, מקומונים ואתרי אינטרנט.
הגשתי מזה 10 שנים פינה ברדיו קול חי FM93 בנושא תיירות תרבות וארועים מיוחדים.
בהמשך למדתי גם לימודי תעודה רפואה משלימה, איפור מקצועי (כדי שיהיה לי רקע לכתוב בנושאים הללו).
הרצאתי בנושאי תקשורת ועיתונות.
מתנדבת בשעות הפנאי ל"אגודה למען העיוור", ל"נשות הדסה" -סניף נר הלילה ומתנדבת למשמר האזרחי.
אוהבת ים, ספורט, בעלי חיים והום סטיילינג.

המגזין של שרית

במגזין זה תוכלו למצוא המלצות למשפחה בנושאים הבאים: אופנה, טיפוח ויופי, אקססוריז, בריאות, צרכנות, חדש על המדף, ספרים, תרבות, הצגות, סרטים, תערוכות, תיירות, טיולים יפים, ספא, מסעדות, ולייף סטייל.

עקבו אחרי בגוגל+

התמונה שלי
מפיקה עורכת מגישה תוכנית רדיו ברדיו ליפס בימי רביעי מ10-12 בבוקר. "המלצות וראיונות" עםשרית יוכפז www/radiolips.com
מופעל על ידי Blogger.

ארכיון המגזין

רשומות פופולריות