יום ראשון, 25 ביוני 2017
אום ח'ליפה הוא קייטרינג בוטיק משפחתי המבשל מגוון מאכלים דרוזיים אותנטיים . מאת: שרית יוכפז
פיתה עם לבנה? הצחקתם אותנו...אום ח'ליפה, הנחשבת לאייקון תרבותי בעדה הדרוזית, וכדוגמה מרגשת לדו קיום, היא חוויה דרוזית אותנטית של טעמים, ריחות ומרקמים הפועלים על כל החושים, עליה מנצחת אם המשפחה והלב הפועם של החברה – אום ח'ליפה (נזימה), אשר מתכוניה הייחודיים נלמדים ומאומצים על ידי מיטב השפים המובילים.
נזימה.
מומלץ בחום.עצמו את עיניכם ודמיינו את ניחוחות הבשר על האש, את טעמי הממולאים, גבינות העזים, את מאפי הבצק הפריכים, ואת הקינוחים המתוקים, המשתלבים נפלא עם תה צמחים או כוס קפה שחור, חזק ומריר.בזכות אום ח'ליפה כבר לא צריך לדמיין...אום ח'ליפה הוא קייטרינג בוטיק משפחתי המבשל מגוון מאכלים דרוזיים אותנטיים וייחודיים, המשלבים את חומרי הגלם הטריים והאיכותיים ביותר בתוך מגוון מנות צבעוניות וססגוניות, הממלאות את הבטן, מחממות את הלב ומעלות חיוך על הפנים. בשנים האחרונות, לאחר שהפך הקייטרינג המשפחתי לאחד מהאייקונים התרבותיים של העדה הדרוזית, לאחד מסמליה של דאליית אל כרמל, ובעיקר כדוגמה מרגשת לדו קיום יהודי-ערבי, פוקדים את דלתותיו ללא הפסק השפים המובילים, הסלבריטאים, האח"מים והבכירים מכל קצות החברה והקשת הפוליטית – אהרון ידלין (שר החינוך לשעבר), חיים גורי (שחגג במקום יומולדת 90), משה קראדי (מפכ"ל המשטרה לשעבר שהגיע עם כל צמרת המשטרה), ח"כ מירב מיכאלי, אברהם בורג, בר רפאלי, ועוד רבים וטובים השומרים למקום אמונים לאורך שנים. כשהשף מאיר אדוני התארח במקום וטעם את עלי הגפן המיתולוגים, הוא ביקש מיד לשלבם במסעדות שלו תחת הכותרת 'עלי הגפן של אום ח'ליפה', וכשגיל חובב בא לבקר, זה מה שהיה לו לספר: "היה יותר מנפלא. היה מרומם נפש. היה בישול כמו שבישול צריך להיות, ומפגש כמו שמפגש צריך להיות: עם אנשים טובים, יפים מבחוץ ומבפנים, נעימים, מכניסי אורחים, כאלה שאתה נושא עיניים אליהם ולומד מהם. וכשאני אומר “לומד” אני לא מתכוון רק למתכונים, כמובן. אתה לומד איך צריך להיות. איך צריך לחנך. אין צריך להתנהג... הם מגיעים לכל מקום ומבשלים דברים נפלאים בתכלית. זכרו: זה ממש, אבל ממש לא מולקולרי. זה 100% דרוזי. וזה כדאי, כדאי, כדאי".היופי והקסם מצויים בכל אחת ממנות הבית של אום ח'ליפה המוגשות בלבביות ובאדיבות, כיאה לתרבות האירוח הדרוזית הייחודית. אום ח'ליפה היא חוויה דרוזית אותנטית של טעמים, ריחות ומרקמים הפועלים על כל החושים, ומשתלבים בהרמוניה נפלאה בכל טעימה וטעימה. עושר קולינרי באווירה מסורתית וביתית, עם טעם של עוד. כל המנות מוכנות בעבודת יד קפדנית, בתשומת לב מרבית ומבושלות במטבח ביתי, כאשר על הכול מנצחת אם המשפחה והלב הפועם של העסק – אום ח'ליפה (נזימה), אשר שמם של מתכוניה הייחודיים יצא למרחוק הרבה מעבר לגבולות דאליית אל כרמל. שירותי הקייטרינג של משפחת אום חליפה מספקים מגוון אפשרויות כמעט אינסופי, לאירוח מדויק ומלא קסם, הכולל שפע ועושר של טעמים וריחות, המתמזגים בתוך שלל המנות הייחודיות. אום ח'ליפה מספקת חוויה קולינרית עשירה, יחד עם תפעול מלא של האירוע מבחינת שולחנות, ישיבה, כלים והגשה. באום ח'ליפה, אינטימיות משפחתית היא שם המשחק, וכך הסעודות מותאמות לצרכי הלקוח בכל פרט ופרט, ליצירת אווירה חמימה, ביתית, ומותאמת אישית.קצת על האוכל הדרוזיעבור הישראלי הממוצע האוכל הדרוזי מתמצה בפיתה עם לבנה בטאבון, או במקרה הטוב בפלטת סלטים, חומוס, לבנה ושיפודים. אך למעשה המטבח הדרוזי, אחד המטבחים העשירים והאיכותיים בעולם, מציע הרבה מעבר. לאוכל הדרוזי המסורתי תפקיד מרכזי כסמל תרבותי ייחודי, המשקף את ערכי החברה הדרוזית: נדיבות, שכנות טובה והכנסת אורחים. האוכל הדרוזי מבוסס על 'אימא אדמה' וכולל ירקות טריים, בשר טרי, עדשים מזינים ושלל חומרי גלם אחרים, המגיעים לרמת דיוק ולעושר של טעמים בזכות ההקפדה על חומרי הגלם, התיבול הייחודי וצורת ההכנה: חומרי הגלם במטבח הדרוזי הם טריים בלבד ושומרים על רעננות ועסיסיות. התיבול הדרוזי עושה שימוש בתבלינים מסורתיים, כמו גם בעשבי תבלין רעננים, ומשיג את הארומה והטעם הייחודיים באמצעות שילוב מדויק בין מגוון סוגי התבלינים. אוכל דרוזי הוא חגיגה של טעמים וריחות, וסוד הקסם טמון בשילובים שבין חומרי הגלם, להשגת טקסטורות, ניחוחות וטעמים מיוחדים. האוכל הדרוזי ידוע בטעמים העזים והעדינים גם יחד, וכן באופן האירוח המסורתי, האדיב והמלא האהבה. המטבח הדרוזי ידוע במנות הבשרים הנימוחות והערבות לחיך, המביאות את מאכלי בשר הכבש והטלה לרמת אמנות של ממש ברמת הביצוע וההגשה. הידע והמיומנות הדרושים בטיפול בבשר על גווניו ניכרים היטב, ונשענים על טכניקת בישול מדויקת ואיכותית, המועברת מאם לבת מזה דורות.יח"צ לוטן תדמיות
מאת: שרית יוכפז כתבת ועורכת ראשית
הירשם ל-
תגובות לפרסום
(Atom)
Translate
אודות שרית יוכפז
שמי שרית יוכפז.
אני עתונאית מזה עשרים וחמש שנים.
אני בוגרת אונברסיטת בר אילן תעודת הוראה, הסטוריה וספרות, והמכללה למנהל למדתי תקשורת..
בעלת תעודת עיתונאית של "אגודת העיתונאים תל אביב", ו"אגודת העיתונאים הממשלתית".
כתבתי בעיתונות ארצית, מגזינים לנשים ולתיירות, מקומונים ואתרי אינטרנט.
הגשתי מזה 10 שנים פינה ברדיו קול חי FM93 בנושא תיירות תרבות וארועים מיוחדים.
בהמשך למדתי גם לימודי תעודה רפואה משלימה, איפור מקצועי (כדי שיהיה לי רקע לכתוב בנושאים הללו).
הרצאתי בנושאי תקשורת ועיתונות.
מתנדבת בשעות הפנאי ל"אגודה למען העיוור", ל"נשות הדסה" -סניף נר הלילה ומתנדבת למשמר האזרחי.
אוהבת ים, ספורט, בעלי חיים והום סטיילינג.
המגזין של שרית
עקבו אחרי בגוגל+
- מפיקה עורכת מגישה תוכנית רדיו ברדיו ליפס בימי רביעי מ10-12 בבוקר. "המלצות וראיונות" עםשרית יוכפז www/radiolips.com
מופעל על ידי Blogger.
ארכיון המגזין
-
▼
2017
(83)
-
▼
יוני
(6)
- סאונד קול וחומר בעיצוב מוזיאון העיצוב חולון מומלץ....
- סרטם של ניר ברגמן וערן בר-גיל להציל את נטע מאת: ש...
- לופט אירועים מול הים המרינה הרצליה ביסטרו 56, מומל...
- אום ח'ליפה הוא קייטרינג בוטיק משפחתי המבשל מגוון מ...
- מסעדה לבנונית בתל אביב מאת: שרית יוכפז
- אל על יוצאת לדרך חדשה דוד מימון מנכ"ל אל על הצ...
-
▼
יוני
(6)
רשומות פופולריות
-
חד שות תיירות, תרבות, מסעדות, ומלונות מאת שרי...
-
פאשה טלפון: 035617778 כתובת: רחוב הארבעה 8, תל אביב. שעות פתיחה: יום א' - יום ה' : 12:00-00:00 מסעדת פאשה!...
-
אירוח בוטיק- בערבסק. משכן לאומנות האירוח ותרבות מאת: שרית יוכפז טמון בלב העיר העתיקה בין סמטאות וגגות נמצא ערבסק...
-
מוצאים את דורי FINDING DORI ארה"ב 2016-סרט נפלא. בימוי: אנדרו סטנטון ('מוצאים את נמו', 'וול – E ') תסר...
-
צילום דימה שבצנקו חג החירות בערבה התיכונה- הפוגה בלב מדבר מאת שרית יוכפז צילום גלעד ליבנה רגע לפני חג הפסח, וכשישה חודשים מתחילת המלחמ...
-
מקומות יפים לביקור בערד. רובע האומנים .מוזאון הזכוכית. מוזאון הבובות .חיות המתכת של איציק גמליאל / בתים פתוחים בסוכות. מלונות : יהלי...
-
" נוף ילדותו" – סיור קולינרי בסמטאות עכו העתיקה על פי נורית והשף אוסמה דלאל. מה אוכלים על אי הזבובים? ...
-
עיריית תל אביב- יפו ואיגוד החתירה בישראל: אליפות ישראל בחתירה מאת שרית יוכפז במסגרת התחרות שתערך בנחל הירקון יחתרו אבות ובנים לוחמי...
-
לבד בברלין על פי רב המכר העולמי של הנס פאלאדה מחזה: שחר פנקס בימוי: אילן רונן עיצוב תפאו...
-
רשת בתי קפה-קונדיטוריה שני Shany-Bakery שף קונדיטור ראשי: אריה אברמוביץ. הוזמנתי להשקת קונדיטוריה בית קפה שני ברמת גן עם ב...
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה