יום ראשון, 9 בנובמבר 2014

בשורה בתחום הקולינרי: שגרירות דרום קוריאה שמחה להביא לציבור בארץ טעימה מקסמי המטבח הקוריאני, מאת: שרית יוכפז


בשורה בתחום הקולינרי: שגרירות דרום קוריאה שמחה להביא לציבור בארץ טעימה מקסמי המטבח הקוריאני

בשני אירועים שייערכו במסעדת "מינה טומיי", במסגרת חודש קוריאה בישראל.





באירועים המיוחדים שיתקיימו ב-11 בנובמבר 2014 בתל אביב (בשעה 18:30, רחוב הארבעה 17) וב-18 בנובמבר 2014 בחיפה ( רחוב פלימן 8) – תוצגנה מנות קוריאניות מיוחדות ומסורתיות, אשר יביאו לידי ביטוי את ייחודו של המטבח הקוריאני העשיר בטעמים, אסתטיקה ובריאות. הסועדים יוכלו לקבל הזדמנות לטעום מן המנות המיוחדות ולהיחשף לחומרי גלם רבים אשר הובאו לישראל במיוחד מקוריאה.




המטבח הקוריאני ("האנשיק" – כפי שהוא מכונה בקוריאנית) מורכב מהרמוניה של טעמים - מהווה נדבך חשוב בתרבותה של קוריאה ומשקף את אופייה.המטבח הקוריאני ידוע כבריא מאוד ובעל ערך תזונתי גבוה והוא זוכה בשל כך לפופולריות רבה בעולם. המנות מתאפיינות בשימוש ברכיבים טריים, טבעיים, מתובלים ומותססים. רק לאחרונה פורסם כי זהו המטבח המאוזן ביותר בעולם מבחינת ערכים תזונתיים וסגולות רפואיות וזאת בשל מגוון המרכיבים שבו.





האוכל הקוריאני מהווה מקור אנרגיה מעולה. עבור הקוריאנים האנרגיה איננה פיזית בלבד, אלא נובעת גם מעוצמת הרוח והנפש. לפי החוכמה הקוריאנית העממית אוכל ותרופות צומחים מאותו שורש ולכן האוכל הוא התרופה הטובה ביותר. רוב הירקות חלוטים קלות, ולכן שומרים על הרכיבים התזונתיים שלהם. הבשרים מאודים או מבושלים ודלי שומן וקלוריות. השימוש בשמן כמעט ואינו קיים.
עם זאת, בעוד שבעולם המטבח הקוריאני זוכה לפופולריות רבה, בישראל המטבח כמעט ואינו מוכר. אחת הסיבות טמונה בכך שבישראל אין כיום ולו גם מסעדה קוריאנית אותנטית אחת. על מנת להגביר את המודעות בקרב הציבור בישראל ולאפשר לו טעימה מהמטבח הקוריאני - חברה שגרירות קוריאה למסעדת "מינה טומיי" – על מנת שזו תשלב בתפריט שלה מנות מסורתיות מובילות מהמטבח הקוריאני.





בין חומרי הגלם הפופולאריים ביותר במטבח הקוריאני ניתן למצוא אורז, דגים והרבה ירקות. אחת המנות המפורסמת ביותר היא הקימצ'י - כרוב סיני ספוג ברוטב צ'ילי אדום ורוטב דגים העובר תהליך ארוך של התססה. מנה זו נחשבת למאכל הלאומי של קוריאה ומשמשת כתוספת כמעט בכל ארוחה. בנוסף, משתמשים הקוריאנים גם בשורש הג'ינסנג הקוריאני, המיוחסות לו סגולות רפואיות רבות. המנות שיוגשו במסגרת חגיגת הקולינריה הקוריאנית: קימצ'י, ביבימבאפ (אורז עם מבחר ירקות), פאג'ון (מעין לביבות עם שרימפס ובצל ירוק), ג'אפ-צ'ה (אטריות בטטה מוקפצות עם ירקות), בולגוגי (פרוסות סיריליון דקות במרינדת ברביקיו קוריאני) ועוד.

סגן שגריר קוריאה בישראל, פארק הוואנג-קיונגהביע תקווה שהאירוע הקולינרי יתרום לכך שהציבור בישראל ייחשף לא רק להצלחה של תעשיות הסלולר והרכב הקוריאניות (סמסונג ו- Kia) – אלא גם לתרבות המטבח הקוריאני העשיר בטעמים. 

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Translate


אודות שרית יוכפז

שמי שרית יוכפז.
אני עתונאית מזה עשרים וחמש שנים.
אני בוגרת אונברסיטת בר אילן תעודת הוראה, הסטוריה וספרות, והמכללה למנהל למדתי תקשורת..
בעלת תעודת עיתונאית של "אגודת העיתונאים תל אביב", ו"אגודת העיתונאים הממשלתית".
כתבתי בעיתונות ארצית, מגזינים לנשים ולתיירות, מקומונים ואתרי אינטרנט.
הגשתי מזה 10 שנים פינה ברדיו קול חי FM93 בנושא תיירות תרבות וארועים מיוחדים.
בהמשך למדתי גם לימודי תעודה רפואה משלימה, איפור מקצועי (כדי שיהיה לי רקע לכתוב בנושאים הללו).
הרצאתי בנושאי תקשורת ועיתונות.
מתנדבת בשעות הפנאי ל"אגודה למען העיוור", ל"נשות הדסה" -סניף נר הלילה ומתנדבת למשמר האזרחי.
אוהבת ים, ספורט, בעלי חיים והום סטיילינג.

המגזין של שרית

במגזין זה תוכלו למצוא המלצות למשפחה בנושאים הבאים: אופנה, טיפוח ויופי, אקססוריז, בריאות, צרכנות, חדש על המדף, ספרים, תרבות, הצגות, סרטים, תערוכות, תיירות, טיולים יפים, ספא, מסעדות, ולייף סטייל.

עקבו אחרי בגוגל+

התמונה שלי
מפיקה עורכת מגישה תוכנית רדיו ברדיו ליפס בימי רביעי מ10-12 בבוקר. "המלצות וראיונות" עםשרית יוכפז www/radiolips.com
מופעל על ידי Blogger.

ארכיון המגזין

רשומות פופולריות