יום שישי, 31 במאי 2013

"מרכז החומוס האסלי" ביפו חוגג יובל שנים. מאת:שרית יוכפז


המלצה לטיול ביפו  תל אביב וארוחה טעימה במרכז החומוס האסלי.
כל כך הרבה חומוסיות פזורות לאורך רחוב יפת ביפו, אך הוותיקה שבהם היא "מרכז החומוס האסלי", מוסד יפואי ותיק הפועל כחמישים שנה.
זוהי חומוסיה דמוית מערה קטנה ושוקקת חיים השוכנת ברחוב יפת, על הכביש הראשי במרכז יפו, ומגישה כבר שנים רבות חומוס ופול איכותי על כל גווניו.


אם תגיעו בסופי שבוע - תאלצו לחכות הרבה זמן לשולחן.
את המקום ייסד אליאס שוארי, לבנוני במקורו שעוד בלבנון נחשב כמומחה בלתי מעורער לחומוס ואת מומחיותו הביא ליפו ופתח בה חומוסיה.
אברהם בנו, היה עוזר במטבח עוד בהיותי ילד ובאופן טבעי המשיך את דרכו.
אני מכירה את המקום כבר שנים רבות.
נהגתי לבקר במקום ואני ממליצה עליו בפה מלא -טעים אותנטי.
תוכלו לנצל הזדמנות זו לטייל ביפו העתיקה, שוק הפשפשים ולקנח בארוחה טעימה במרכז החומוס האסלי ביפו.

לצד מנות החומוס הרגילות, התפתחו מנות חומוס מיוחדות כגון: "חומוס עם בשר וצנוברים", "חומוס עם בשר סינטה חתוך" ו"חומוס עם בשר פרגיות".



את החומוס מקפידים להכין מגרגרים משובחים וללא חומרים משמרים.
גולדה מאיר, משה דיין, שמעון פרס, חיים ברלב וכל האצולה הישראלית, נתנו כבוד לחומוס האסלי של משפחת שוארי וגם היום פוקדים את המקום נבחרי האומה.
מרבית הקהל המגיע, מזמין חומוס, אולם ניתן ליהנות גם מבשרים ודגים הנצלים על גריל פחמים, סלטים, מרקים, קובה, פלאפל ועוד...

קפה, תה ובקלאווה - על חשבון הבית. המחיר - שפוי ועוד איך..
אפשר גם לקחת הביתה חומוס במשקל מכל סוג שהוא.
מרכז החומוס האסלי - יפת 73 יפו, טל': 03-6813435,
שעות פתיחה: ראשון – שישי 21:00-7:30,  שבת   21:30- 06:00
כרובית בטחינה מדהימה!
המתכון באדיבות מסעדת "מרכז החומוס האסלי ביפו"

חומרים:
1 ראש כרובית
2 לימונים סחוטים
1 כפית סומאק
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה חריפה
טחינה גולמית שעורבבה במעט מים קרים, ותובלה בלימון ומלח.


אופן ההכנה:
1.      מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים. שוטפים, מסננים ומייבשים. 

2.      מחממים במחבת שמן זית בעומק 3 ס"מ בערך. כשהשמן חם, מטגנים בו את פרחי הכרובית עד שהם רכים ושחומים. מעבירים לנייר סופג לסילוק עודפי השמן.

3.      מעברים לקערה את מיץ הלימון, התבלינים ופרחי הכרובית המטוגנים, יוצקים עליהם את הטחינה, ומערבבים היטב. מסדרים בצלחת הגשה ומגישים מיד.בתיאבון.

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Translate


אודות שרית יוכפז

שמי שרית יוכפז.
אני עתונאית מזה עשרים וחמש שנים.
אני בוגרת אונברסיטת בר אילן תעודת הוראה, הסטוריה וספרות, והמכללה למנהל למדתי תקשורת..
בעלת תעודת עיתונאית של "אגודת העיתונאים תל אביב", ו"אגודת העיתונאים הממשלתית".
כתבתי בעיתונות ארצית, מגזינים לנשים ולתיירות, מקומונים ואתרי אינטרנט.
הגשתי מזה 10 שנים פינה ברדיו קול חי FM93 בנושא תיירות תרבות וארועים מיוחדים.
בהמשך למדתי גם לימודי תעודה רפואה משלימה, איפור מקצועי (כדי שיהיה לי רקע לכתוב בנושאים הללו).
הרצאתי בנושאי תקשורת ועיתונות.
מתנדבת בשעות הפנאי ל"אגודה למען העיוור", ל"נשות הדסה" -סניף נר הלילה ומתנדבת למשמר האזרחי.
אוהבת ים, ספורט, בעלי חיים והום סטיילינג.

המגזין של שרית

במגזין זה תוכלו למצוא המלצות למשפחה בנושאים הבאים: אופנה, טיפוח ויופי, אקססוריז, בריאות, צרכנות, חדש על המדף, ספרים, תרבות, הצגות, סרטים, תערוכות, תיירות, טיולים יפים, ספא, מסעדות, ולייף סטייל.

עקבו אחרי בגוגל+

התמונה שלי
מפיקה עורכת מגישה תוכנית רדיו ברדיו ליפס בימי רביעי מ10-12 בבוקר. "המלצות וראיונות" עםשרית יוכפז www/radiolips.com
מופעל על ידי Blogger.

ארכיון המגזין

רשומות פופולריות