יום שלישי, 26 במאי 2015

מסעדת הקואופרטיב הטבעונית "הבר קיימא" השיקה השבוע תפריט קיץ חדש.מומלץ. מאת: שרית יוכפז

מרגישים את הקיץ בבר קיימא 

מסעדת הקואופרטיב הטבעונית "הבר קיימא" השיקה השבוע תפריט קיץ חדש.

קואופרטיב


בשבוע שעבר הושק התפריט החדש של הקואופרטיב הטבעוני הוותיק - 'הבר קיימא', באירוע נחשפו המנות החדשות וצוות המסעדה הסביר הציג אותן עם הסברים על תהליך יצירת התפריט וקווי הגבול להם התפריט הותאם.


להורדת התפריט החדש לחץ כאן

רקע על המסעדה:

אחד התוצרים שהולידה המחאה החברתית היא מסעדת הבר-קיימא. מחירים שווים לכל כיס, אווירה משפחתית ואידיאולוגיה, הופכים את הטבעונות לחוויה.  

בשלהי קיץ 2011, קבוצה של פעילי מחאת האוהלים חיפשה אלטרנטיבה לשיטה הכלכלית והפוליטית הקיימת. כך נולדה המחשבה להקים פאב-מסעדה קואופרטיבי. במהלך סתיו-חורף 2012 שכרה אותה קבוצה בניין ברחוב המשביר 22 בתל אביב, וב-5 ביולי 2012 נפתח הבר קיימא.
הגרעין המייסד וחבריו רואה כערך עליון את העלאת המודעות החברתית והסביבתית, על כן, קירות המסעדה מעוטרים במיזמי אומנות חברתית וסביבתית, הקומות העליונות מיועדות לקיום סדנאות, קומת הגג הירוק בו עושים קומפוסט מהזבל האורגני לגידול יבולים לשימוש חוזר במטבח.
במסעדה לא תמצאו מים מינרליים או קוקה קולה אבל כן תוכלו להנות מאוכל טבעוני מעשה ידי המקום, החל מההמבורגר, השווארמה ועד לרמת הקטשופ ובמחירים נוחים לכל אדם ומשפחה. כמעט כל הריהוט בבר נבנה ע"י חברי הקואופרטיב, ומעץ בשימוש חוזר. רווחי המקום ילכו ישירות לקהילה, בהתאם להחלטות החברים.




הבר קיימא מהווה אלטרנטיבה בכל אספקט כמעט של הפעילות בו:
באוכל - המקום טבעוני ב-100%, עם תפריט עשיר ובריא ושווה לכל כיס. המסעדה משלבת תבשילים ביתיים המיוצרים כולם במקום מהשווארמה, העמבורגר טבעוניים ועד הקטשופ והמיונז. החוויה היא משפחתית ומזמינה שכן העובדים הם גם הבעלים.
בתוכן – המקום מהווה בית לאמנים והופעות. מעל לקומת המסעדה פועל "מקום לשבט", מרכז סדנאות ומידע שמהווה בית לעשייה חברתית, מחאתית ותרבותית (וגם הרצאות לקבוצות). בקומת הגג של הבניין ממוקם "גג ירוק", בו עושים קומפוסט מהזבל האורגני שיוצא מהמטבח, ומגדלים יבולים שחוזרים לשימוש המטבח.
בכלכלה - הבר קיימא הייתה המסעדה הראשונה בישראל שקיבלה ביטקוין כאמצעי תשלום. בנוסף, בבר קיימא משתמשים במטבע הקהילתי "שפע" של קהילת אושר. רווחי הבר קיימא מופנים ישירות לטובת הקהילה, בהתאם להחלטות החברים.
בקבלת ההחלטות - הבר קיימא מנוהל בצורה דמוקרטית, בשאיפה למקסימום שקיפות ושיתוף של מעל ל-400 החברים במידע הרלוונטי ובקבלת ההחלטות. לצד צוות הניהול המקצועי של המסעדה והמטבח פועלת מזכירות האגודה, שמורכבת מחמישה חברים שנבחרו על ידי כלל חברי האגודה באספה הכללית ונציגת עובדים.

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Translate

אודות שרית יוכפז

שמי שרית יוכפז.
אני עתונאית מזה עשרים וחמש שנים.
אני בוגרת אונברסיטת בר אילן תעודת הוראה, הסטוריה וספרות, והמכללה למנהל למדתי תקשורת..
בעלת תעודת עיתונאית של "אגודת העיתונאים תל אביב", ו"אגודת העיתונאים הממשלתית".
כתבתי בעיתונות ארצית, מגזינים לנשים ולתיירות, מקומונים ואתרי אינטרנט.
הגשתי מזה 10 שנים פינה ברדיו קול חי FM93 בנושא תיירות תרבות וארועים מיוחדים.
בהמשך למדתי גם לימודי תעודה רפואה משלימה, איפור מקצועי (כדי שיהיה לי רקע לכתוב בנושאים הללו).
הרצאתי בנושאי תקשורת ועיתונות.
מתנדבת בשעות הפנאי ל"אגודה למען העיוור", ל"נשות הדסה" -סניף נר הלילה ומתנדבת למשמר האזרחי.
אוהבת ים, ספורט, בעלי חיים והום סטיילינג.

המגזין של שרית

במגזין זה תוכלו למצוא המלצות למשפחה בנושאים הבאים: אופנה, טיפוח ויופי, אקססוריז, בריאות, צרכנות, חדש על המדף, ספרים, תרבות, הצגות, סרטים, תערוכות, תיירות, טיולים יפים, ספא, מסעדות, ולייף סטייל.

עקבו אחרי בגוגל+

התמונה שלי

עיתונאית .גרה בת"א ישראל מייל: sarit0404@yahoo.com
מופעל על ידי Blogger.

ארכיון המגזין

רשומות פופולריות