יום חמישי, 20 באוגוסט 2015

בית שלום במטולה- סוויטות מפנקות, ומסעדה מאת: שרית יוכפז

    השוויץ של ישראל!

בית שלום במטולה- סוויטות מפנקות, טיפולי ספא ומסעדה מומלץ

מאת:  שרית יוכפז.


                                          צילום:  לירז פינק.

מלון הבוטיק בית שלום במושבה מטולה- מעניק חוויה כוללת ברמה גבוהה ובניחוח אחר עם סוויטות מפנקות, מסעדה, טיפולי ספא ונוף של הרי הגליל, החרמון ועמק החולה.

חצר בית שלום במטולה נבנתה לפני 120 שנה, על ידי מייסדי המושבה ברחוב הראשונים, הרחוב הראשי הישן במטולה. ניתן לשמוע סיפורים הסטורים מחיימק'ה הוד, הבעלים, על משפחת הוד-פיין, התלאות בהקמת המושבה מטולה, אירוח אורחים מדמשק, ירדן ואירופה ועוד.

בבית המגורים הישן של סבתו של חיימק'ה ששופץ, הוקמה המסעדה ובחקורה- החצר, שיועדה לחקלאות וחיות הבית- הסוויטות וחדרי האירוח. ביניהם גינה רחבת ידיים, מלאה בפרחים ריחניים, מטופחת ושלווה, שבמרכזה מזרקת מים

. בית שלום הוא מבנה האירוח העתיק הצפוני ביותר במדינת ישראל וייחודו הוא בשילוב האירוח המודרני והאווירה החלוצית של פעם.


                                                שף  המסעדה לרקע  הנוף וגינת התבלינים.



במסעדת בית שלום מגיש שף אסף אוטולנגי תפריט חדש עם מנות מגוונות המבוססות על חומרי גלם טריים 
ומתבלינים המגיעים היישר מגינת התבלינים, הנמצאת בסמוך למסעדה.

בין המנות הראשונות: סלט איכרים- צ'יפס בטטה וצ'ילי מתוק, בייבי רוקולה, רצועות ירקות, עגבניות שרי, צנונית, בצל סגול ופיצוחים קלויים, מוגש עם רוטב ויניגרט תפוז ונענע. עלי גפן ממולאים בבורגול ועדשים ברוטב יוגורט ונענע, סלט פאטוש- ירקות טריים חתוכים גס, עשבים מגינת התבלינים, פיתה מטוגנת מתובלת בזעתר וגבינת פטה כבשים מגוררת בתיבול שמן זית סומק ולימון.

בין המנות העיקריות: חונקי כמרים מוקפצים עם שרי בזיליקום וזיתי קלמטה, צ'וריסוס עגל כפרי על מצע כרוב כבוש ביתי וחרדל דיז'ון חריף, כבד עוף צלוי על וופל בלגי, טחינה גולמית וריבת פירות יער, סינייה טלה- קציצות טלה עם צנוברים ברוטב עגבניות ופלפלים צלויים, לצד לאפה מהטאבון.

בין הקינוחים: בר אגוזים, קרם ברולה, עוגת התפוחים המסורתית של סבתא יוכבד הוד- על פי מתכון בן 100 שנה ועוגת גבינה אפויה מוגשת עם ריבת פירות יער.   ועוגת תפוחים טעימה שמכינה מרים בעלת המקום..  


                                                         צילום: אורן שלו.
                  
כמו כן, מנות דגים ומבחר מנות בשרים מנתחי עגל איכותיים, מעדרי הבקר המטופחים בגליל ובגולן.
ומנות ילדים- פסטה במגוון רטבים, שניצלוני עוף- בתוספת אורז לבן או צ'יפס, המבורגר ביתי- 130 גרם בלחמנייה עם עגבנייה חסה ובצל בתוספת צ'יפס או אורז לבן ועוד.                                                                                
 


ארוחות הבוקר העשירות כוללות מגוון סוגי גבינות טריות רכות וקשות, זיתים שחורים וירוקים ממטע המשפחה, לחם טרי, פלטת דגים כבושים תוצרת בית, ביצים לפי בחירה, סלטים טריים, מוזלי עם פירות העונה, קנקן מיץ ושתייה חמה. בנוסף מוגשות גם ריבות ביתיות, בטעמים משתנים לפי העונה.



                                           סלט איכרים. צילום: אסף רונן.

במסעדה מגישים מגוון מנות מיוחדות לצד מטעמים מקוריים שמורים ואותנטיים ממתכוני המשפחה בני מעל ל-100 שנה של סבתו של חיימק'ה הוד. הריבות והמרקחות נעשות מפירות העצים של המשפחה וגם מעץ תאנה עתיק בן למעלה מ100 שנה. גם הגבינות, הדגים הכבושים, עוגת התפוחים, הזיתים הכבושים, ואפילו ליקר הדובדבנים והשזיפים הם "ירושה" ממתכוני סבתא יוכבד לבית הוד העוברים מדור לדור.
















ניתן להזמין טיפולי ספא המתקיימים בחדרי הטיפולים (ניתן להזמין גם טיפול לחדר). בתיאום מראש.

בבית שלום, גלריית אמנות חדשה 




המציגה במלאת חמש-עשרה שנים ליציאת צה"ל מלבנון, 
תערוכת עבודות של מרים הוד, אשר לקחה חלק בחילוץ פליטי צד"ל לאחר ת צה"ל מלבנון. תערוכת עבודות יד המשלבות רקמה אמנותית עם קטעי עיתונות, צילומים וכתבות מנסיגת צה"ל ומהמאבק שניהלה לטובת פליטי צד"ל.  הגלריה פתוחה לקהל הרחב ללא תשלום.
מומלץ. לפרטים והזמנות - בית שלום מטולה - 04-6940767, www.beitshalom.co.il 


מומלץ לטייל ולבקר במטולה

*ביריד אומניות המתקיים ביום חמישי אחר הצהריים בסמטת  האומנים מטולה . בהם מציגה גלית סטודיו קוקויו  שמלות יפות ומכנסיים   שמלות לילדות .ואופנה מיוחדת  להנאתכם.מבית מלאכה מטולה.-050-3462319 וחנות "קוקויו "בראש פינה.

*מומלץ לבקר במוזאון בית האיכר.
* רחוב המושבה הראשי.*  המצפה לגבול.
*  שמורת נחל עיון.* 
*תיבת הנגינה של זמי.




כתבה:שרית יוכפז עורכת "חדשות תיירות תרבות מלונות ומסעדות"

תגובה 1:

  1. אכן, מלון נחמד מאד ונעים לשהות בו, אווירה טובה ורגועה, חדרים מרוהטים ומקושטים בטוב טעם מיוחד. המסעדה יוצאת מן הכלל. אוכל טרי טעים. בעלי המקום אנשים נחמדים במיוחד ונותנים לכל אורח יחס אישי. תודה על האירוח הנהדר. אלה ואלדו

    השבמחק

Translate

אודות שרית יוכפז

שמי שרית יוכפז.
אני עתונאית מזה עשרים וחמש שנים.
אני בוגרת אונברסיטת בר אילן תעודת הוראה, הסטוריה וספרות, והמכללה למנהל למדתי תקשורת..
בעלת תעודת עיתונאית של "אגודת העיתונאים תל אביב", ו"אגודת העיתונאים הממשלתית".
כתבתי בעיתונות ארצית, מגזינים לנשים ולתיירות, מקומונים ואתרי אינטרנט.
הגשתי מזה 10 שנים פינה ברדיו קול חי FM93 בנושא תיירות תרבות וארועים מיוחדים.
בהמשך למדתי גם לימודי תעודה רפואה משלימה, איפור מקצועי (כדי שיהיה לי רקע לכתוב בנושאים הללו).
הרצאתי בנושאי תקשורת ועיתונות.
מתנדבת בשעות הפנאי ל"אגודה למען העיוור", ל"נשות הדסה" -סניף נר הלילה ומתנדבת למשמר האזרחי.
אוהבת ים, ספורט, בעלי חיים והום סטיילינג.

המגזין של שרית

במגזין זה תוכלו למצוא המלצות למשפחה בנושאים הבאים: אופנה, טיפוח ויופי, אקססוריז, בריאות, צרכנות, חדש על המדף, ספרים, תרבות, הצגות, סרטים, תערוכות, תיירות, טיולים יפים, ספא, מסעדות, ולייף סטייל.

עקבו אחרי בגוגל+

התמונה שלי

עיתונאית .גרה בת"א ישראל מייל: sarit0404@yahoo.com
מופעל על ידי Blogger.

ארכיון המגזין

רשומות פופולריות